Action Kids evaluering 2018

I efteråret 2017 blev Action Kids udbredt til 402 børnehaver i Nordjylland! I denne forbindelse udsendte vi et spørgeskema til alle børnehavnerne. I alt blev spørgeskemaet besvaret af 116 medarbejdere i Nordjyllands børnehaver. Deres besvarelser præsenteres her i form af cirkeldiagrammer og få udvalgte kommentarer.

Hvordan var Action Kids materialet at komme i gang med?

 • Meget nemt
 • Forholdsvist nemt
 • Nogenlunde, men der mangler instruktioner
 • Besværligt med en del opstartsproblemer
 • Meget svært

Vi kiggede i kassen og fandt hurtigt ud af hvordan det fungerede og så gik vi i gang

Har børnene nemt ved at forstå og klare opgaverne?

 • Sværhedsgraden er passende
 • Det kunne godt være lidt sværere
 • Det er lidt for svært

Godt og let tilgængeligt materiale. Børnene var begejstret og motiveret. Billederne illustrere det godt visuelt for børnene

Hvilken aldersgruppe passer tempoet og opgaverne til?

Fungerer Action Kids bedst til piger eller drenge?

 • Det fungerer med begge køn
 • Det fungerer bedst med drenge
 • Det fungerer bedst med piger

Har I planer om at fortsætte med at bruge actions Kids?

 • Ja
 • Nej

Vi er en børnehave med bevægelse som omdrejningspunkt og vil ofte kunne bruge Action kids i hverdagen, både som planlagt aktivitet og som spontant indslag. Vi bruger det både i større på ca. 16-20 børn og i mindre grupper på 4-6 børn

Ville I være interesseret i at få flere udgaver af Action Kids?

 • Ja
 • Nej

Ja tak, kom bare an, vi er friske på alt. Alt hvor vi får udfordret ballancen, bevægelse af alle muskelgrupper, krydsbevægelser osv.

Er det bedst for jer at have Action Kids på en CD eller som en app?

 • CD: Det er nemmest og mest praktisk
 • CD: Vi har endnu ikke iPads og lignende i institutionen
 • CD: Vi har ikke mulighed for at download en app
 • App: Vi bruger i større grad kun iPads og lignende
 • App: Vi har ingen cd afspiller

Hvilke ord synes du beskriver Action Kids?

Materialet er godt og lidt tilgængeligt, fantasifuldt, illustrerende, pulsen kommer op, børnene er optaget af fortællingerne, børnene deltager aktivt, børnene er begejstret og motiveret, billederne er visuelt gode til børnene, afslapningen til sidst i materialet - er rigtig godt da børnene kommer ned i tempo igen, tidsrammen til materialet passer perfekt

Hvad siger pædagogerne

Pilottest i Mariagerfjord Kommune

Pilotprojektet ’Action Kids på Bondegården’ blev udviklet med støtte fra TrygFonden i 2012, og distribueret til alle 31 børnehaver i Mariagerfjord Kommune i foråret 2013. I denne forbindelse udførte vi evaluering med udvalgte medarbejdere på børnehaver i Mariagerfjord Kommune.Dorte Haldager

Souschef og pædagog i Børnehaven Spiren, Hadsund

“Vi har brugt det fast om onsdagen med de 3 årige børn (…)

“Det gode ved det er, at vi får faktisk rørt mange muskler. Vi kravler også nede på gulvet, og der er ikke noget af det, som de ikke vil lave.”

“Så var vi faktisk inde over, da vi havde samlet alle de æg der, hvad skulle vi så bruge de æg til? Så aftalte vi faktisk med køkkenkonen, at næste gang fik vi pandekager efter gymnastik, fordi nu havde vi samlet så mange æg.”

Solveig Carlson (tv.) og Susanne Smed (th.)

Støttepædagog og souschef/pædagog i Vinkelvejsens Børnehave, Hobro

Solveig: “Børn er meget visuelle. De ved, når de ser planchen med de forskellige ting på, så ved de, hvad der kommer. Så for dem er planchen en god måde at forberede dem på, at det er det, de skal.”

Susanne: “Jeg synes, at det fungerer fint til alle aldre. Både til de 3-4 årige, de 5-årige og de enkelte 6-årige, som vi har. Børnene har bare hver deres måde at lave det på.”

Marianne Larsen

Pædagogisk medhjælper i Lærkereden, Hadsund

“Da jeg første gang fik Action Kids i hænderne, da syntes jeg, at det var kanongodt. Spændende! Og så er det jo en verden, som børn forstår med de dyr.”

“De der steder, hvor vi danser, det er rigtig skæg. Det er noget, som vi har fornøjelse af alle sammen også. De hygger sig jo med det. De går jo sammen bagefter og kan huske sangene. Vi har stor fornøjelse af det - også vi voksne.”

Thomas Nielsen og Lene

Pædagoger i Børnehave i Astrup

“Jeg synes, at det var lidt sådan en wauw-effekt, da man åbnede det.”

“Nogle af pigerne de råbte, at vi skulle prøve den igen. Så der var en vis glæde i det! Vi skulle på bondegårdsbesøg, som de kaldte det.”

Gitte Østergaard

Pædagog i Børnehaven Krudtuglen, Hadsund

“Alle vil gerne være med. Det er især pigerne, som er meget glade for musik, og lige så snart der er musik, så er de på, men drengene de vil også gerne være med”

Morten Andersen og Michelle Nielsen

Pædagog og støttepædagog på Naturgården, Hobro

Michelle: “Børnene de var med på det, fordi det var lidt ligesom en leg. Det var bevægelse med leg i. Så jeg tror, at børnene modtog den rigtig godt fra starten af, netop fordi der var det der leg, og ikke det klassiske med gymnastik, men at der var noget spændende i det.”

Michelle: “Det fungerede meget godt for hele gruppen. Vi har også tosprogede børn, og de kunne måske godt forstå noget af det, men ikke det hele, på samme måde som de andre børn kunne, så det var måske meget fedt for dem at kunne følge mere med i det visuelle.”

Morten: “Børnene synes at det er rigtig, rigtig sjovt, og mange af vores har også, altså når vi sad i bussen på vej her ud af, spurgt, ‘hvornår skal vi ud at høre det der med bondegården igen og med kokasserne?”